Sezona je smokava, sočnog i rajskog voća čiji sastav obiluje fitonutrijentima, vitaminima i antioksidansima.Odličan su izvor prirodnih vlakana koji podupiru zdravlje probavnog sustava. Uz sve to u smokvi su zastupljeni vitamini A, B, C, E i K te minerali bakar, kalij, magnezij i željezo. Rijetko kojeg sladokusca ostavlja ravnodušnim upravo zbog svog neodoljivog okusa. A kad smokvu spojite sa čokoladom dobijete najbolju kombinaciju na svijetu, pravu nebesku poslasticu.
Sastojci:
-oko 30 narezanih smokava
Rastopljena domaća čokolada:
-85 g kakao maslaca
-35 g ekstra dj.kokosovog ulja
-5 žlica sirovog kakao praha
-5 žlica meda
Na vodenoj kupelji rastopite kakao maslac i ulje, dodajte med i sve dobro pomiješajte. Na kraju dodajte sirovi kakao prah i opet pomiješajte do fine smjese bez grudica. Maknite sa vatre. Uzmite smokvu i svaku smokvu uvaljajte u čokoladnu glazuru. Po želji pospite sa prahom dehidriranih malina ili kokos ljuskicama. Stavite u hladnjak da se stisne.
U slast
Objavljeno 13.08.2018.