Kad se oslobodite straha i zaigrate hranom dogodi se sljedeće: u početku jako puno hrane pjedete u gotovo nejestivom stanju jer - ne želite priznati da vam obrok nije uspio! A onda samo odjednom sve postane bolje i bolje, šarenije, ukusnije, a vi kulinarski spretniji i sretniji! I hrabriji uvaliti se u neke nove kombinacije i iskušenja.
I danas sam jednoj prijateljici koja je na svojim kulinarskim počecima, rekla da je kuhanje samo zapravo igranje namirnicama. Slaganje puzzli koje ponekad iznjedri super sliku, a ponekad vam se sve pobrka i morate krenuti ispočetka. Ali važno je da ustrajete.
Nekad možete raditi komplicirana jela, nekada jednostavno samo sve ubacite u zdjelu i pomiješate. Važno je da je jelo šareno ;)
Ja sam danas za ručak radila punjeni batat. Punila sam ga svime što sam dohvatila u hladnjaku i ostavi.
- 1 veći batat
- 2 cherry rajčice
- 1 žlica kukuruza
- par listića peršina
- 1 žličica limunovog soka
- 1 žlica posnog sira
- 1 žlica jogurta
Uzela sam jedan veći batat, probola ga na par mjesta čačkalicom pa cijeloga stavila da se kuha. Kad je batat bio gotov, žlicom sam ga s jedne strane udubila.
Rajčice sam narezala na sitno, pa pomiješala s kukuruzom, peršinom i limunovim sokom. U batat sam stavila posni sir pa na njega smjesu povrća i odozgora prelila jogurt.
Pećnicu sam zagrijala na 200 stupnjeva i ubacila punjeni batat unutra samo na par minuta da sve zagrije. I gotovo.
Objavljeno 24.11.2015.