Prije par godina sam počela jesti amarant. Susrela sam se s njim online :) pisala sam nešto o amarantu pa sam i puno naučila. Otad je ova žitarica dio moje prehrane jer ima puno proteina, a bogata je i kalcijem i željezom. Najčešće je jedem kao prilog uz meso i neko povrće ili umjesto zobenih pahuljica, za doručak. Evo kako:
- 50 g amaranta
- 100 ml malomasnog mlijeka
- Pola jabuke
- Pola kruške
- 2 žlice oraha ili drugih orašastih plodova
- Pola žličice cimeta
Amarant sam skuhala, prema uputama na pakiranju. Procijedila sam ga i istresla u zdjelicu pa dodala cimet i mlijeko i promiješala. U posudi sam lagano prokuhala na kockice narezane jabuku i krušku pa procijedila i dodala amarantu. Na kraju sam posula nasjeckanim orasima.
I to je to.
Objavljeno 15.01.2016.
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji2komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija