Slatki krumpir je meni jedna super namirnica, bez obzira ispečem li ga u pećnici na papiru za pečenje, radim li ga samo "na lešo" uz neko meso ili u ovoj kombinaciji u kojoj se od ove namirnice radi namaz. Prednost ovog obroka što ćete, kad namaz napravite, imati osiguran fin i kvalitetan snack za narednih par dana. Stoga, uživajte.
Sastojci:
- 2 slatka krumpira srednje veličine
- 1 žlica tahini namaza
- 200 g slanutka, iz konzerve
- 100 ml mlijeka (malomasno, zobeno ili bademovo)
- 1 žlica jabučnog octa
- 2 čajne žličice soja sosa
- 1 limun
- sol, papar i začinsko bilje
Ogulite slatki krumpir, narežite ga na kockice pa stavite da se kuha. Kuhajte 15-ak minuta, odnosno dok krumpir nije mekan i lagan za izradu kašice. Procijedite krumpir i ostavite da se hladi. Za to vrijeme, u blender stavite sve ostale sastojke i blendajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Na kraju dodajte slatki krumpir i dodatno izblendajte da nigdje nema grudica. Mažite na zdrave krekere.
Objavljeno 22.07.2015.