Bila sam sad tjedan dana na godišnjem kod roditelja u Rijeci. Uz malo više vremena, pripremila sam i nekoliko malčice zahtjevnijih obroka, ali i dalje priprema nijednog nije trajala dulje od pola sata. Pogotovo nije toliko trajala priprema doručka.
Jedan dan sam odlučila iskoristiti mamin domaći mladi špinat, susjedina domaća jaja i kupovnu talijansku mozzarellu za doručak za nas troje.
Sastojci:
- 200 g špinata
- 1 žlica maslinovog ulja
- 150 g mozzarelle
- 1 mladi luk
- 10 jaja
Zagrijala sam pećnicu na 180 stupnjeva. Špinat sam doslovno samo prelila vrelom vodom i procijedila pa stavila u vatrostalnu posudu u koju sam prije toga stavila žlicu maslinovog ulja i prstima ga razmazala po cijeloj posudi. Preko špinata sam naribala mozzarellu. Preko toga sam, da malo dodam okusa, pobacala 1 mladi luk narezan na kolutiće.
Jaja sam umutila i prelila preko smjesu u zdjeli. Vilicom sam malo sve promiješala, tako da se jaja "provuku" kroz sve slojeve. Stavila sam u pećnicu na 180 stupnjeva i pekla oko 20 minuta, odnosno dok ne vidite da rubovi počinju dobivati lijepu zlatno-smeđu boju.
Ovo je stvarno super doručak, pa svakako probajte.
Objavljeno 01.08.2016.