Prije par mjeseci sam pozvala društvo kod sebe doma, a ideja je bila da cijeli dan zajedno kuhamo i družimo se uz hranu. Među obrocima je bilo puno različitih kombinacija, namirnica, od predjela u obliku zapečenih sušenih šljiva omotanih u pancetu, preko lososa do deserta koji je frendica Jelena najavila kao "blueberry crumble".
Ovdje sam se je povukla iz kuhinje i pustila curama da one spreme desert. Vrlo brzo smo na tanjuru dobili jednu pravu poslasticu koju dijelim s vama.
Sastojci:
- 80 g zobenih pahuljica
- 110 g oraha
- 70 g bademovog brašna
- 35 g kokosovih mrvica
- malo soli
- malo cimeta
- 30 ml maslinovog ulja
- 3 žlice meda
- 300 g borovnica
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Orahe usitnite. Pomiješajte orahe, zobene pahuljice, bademovo brašno, kokos, sol i cimet. Dodajte maslinovo ulje i med i sve dobro promiješajte da se smjesa sljubi i postane jednolična
Uzmite neki okrugli dublji protvan, pa u njega stavite papir za pečenje. Na dn stavite borovnice. Preko borovnica stavite smjesu zobenih pahuljica i drugih sastojaka. Pecite 20-25 minuta, odnosno dok smjesa na vrhu ne postane zlatno-smeđa i hrskava.
Kad je gotovo izvadite i pustite da se ohladi. Po vrhu, po želji, možete staviti malo jogurta, koji će dati dodatnu svježinu ovom supr kolaču.
Objavljeno 15.06.2016.