Zobena kaša je mnogima način na koji počinju dan, bez iznimke radi li se o vikendu, radnom danu, rođendanu, novoj godini ;) No, nakon što se napravi zobena kaša, mogućnosti koje je se pružaju za obogatiti ovu bazu doručka su apsolutno neograničene. Zobenu kašu možete obogatiti doslovno - svime: voćem, orašastim plodovima, čokoladom, sušenim voćem, proteinima... ali ponekad i jajima i slanim varijantama za doručak.
Dakle, pisala sam prošle godine kako napraviti savršenu zobenu kašu. Tekst je OVDJE, pa smo tu temu apsolvirali ;)
Što dalje?
Jedna od ideja je ovako:
Dok se zobena kaša kuha, u drugoj posudici stavite par (3-4) žlice mlijeka i 1 veliku žlicu Proteinelle i ostavite da se otopi. Potom u smjesu ubacite šaku lješnjaka, da se zagriju u toj čokoladi koja već i sama sadrži lješnjake, samo zdrobljene.
Za to vrijeme je zobena kaša gotova, pa je istresite na tanjur i raširite. Preko kaše istresite otopljenu Proteinellu s lješnjacima pa preko svega stavite par malina i narezanu trećinu banane.
Što nam je sve bilo potrebno za ovaj recept:
- 50 g zobenih pahuljica
- 150 ml + 4 žlice mlijeka
- 1 žlica Proteinelle
- 1 šaka lješnjaka
- 1/3 banane
- par malina
Garantiram da će vam se ovo svidjeti!
Objavljeno 04.11.2016.