Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na 14-dnevni jelovnik za mršavljenje s receptima. Ograničena količina i broj dana!
Dvostruka uloga ukusnog cimeta
Cimet je dospio na zao glas zbog različitih slastica u kojima se koristi, no bez šećera zapravo je veoma zdrav. Istraživanja su povezala ovaj začin sa smanjenom razinom šećera u krvi, kolesterola i razina triglicerida u ljudi koji boluju od dijabetesa tipa 2. Nedavna studija (objavljena u American Journal of Clinical Nutrition) otkrila je da je dodavanje samo jedne čajne žličice cimeta rižinom pudingu pomoglo u reguliranju šećera u krvi kod osoba koje nisu oboljele od dijabetesa.
Dr. Kulze također tvrdi da cimet sadrži polifenole, antioksidante koji su zaslužni za zdravije arterije i smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Dokazano je da miris ovog začina pospješuje pozornost. Najbolje u cijeloj priči je to što se cimet lako dodaje hrani koju već konzumiramo i čini jela ukusnijima.
Podjednako je zdrav u oba oblika (u štapiću ili samljeven). Razlika je u tome što cimet u štapiću ima rok trajanja od godine dana, dok samljeveni traje 6 mjeseci. Nema potrebe da sami meljete štapiće u fini prah: kupljeni cimet jednake je kvalitete i poštedjet će vas truda.
Dr. Kulze preporučuje 1/2 ili 1 i 1/2 čajne žličice (ili 1-2 štapića) dnevno.
Isprobajte neke od ovih trikova:
- Dodajte 1/2 ili 1 i 1/2 čajne žličice cimeta zobenoj kaši ili pahuljicama.
- Pomiješajte 1/2 čajne žličice s 2 čajne žličice maslaca od kikirikija i pospite po štapićima od celera.
- Umiješajte 1/2 čajne žličice u običan jogurt.
- Pospite 1/2 čajne žličice preko slatkih krumpira ili mrkve.
- Pospite 1/4 – 1/2 čajne žličice preko pečenog grejpa ili banana.
- Dodajte 2 čajne žličice cimeta kupljenoj mješavini začina za piletinu ili svinjetinu.
- Premažite lješnjake ili orahe (2 šalice) medom (1 šalice) i cimetom (1/2 čajne žličice) i pecite u pećnici na 180°C 15 minuta.
- Umiješajte 3 prstohvata u omiljeni voćni sok (smoothie).
- Dodajte 1/2 čajne žličice u kavu, bijelu kavu ili cappuccino.
Objavljeno 12.03.2009.