Recepata za famozni banana bread nikad dosta, u to sam se uvjerila i sama već nekoliko puta.
Stalno nešto izbacujem, kombiniram, tražim, mijenjam, ne zato što mi svi dosad nisu bili ukusni, nego zato što mi je izazov dodatno balansirati okuse i sastojke.
Neki dan je na meniju bio upravo ovaj, proteinski kruh od banane s naglaskom na jagode i šumsko voće. Vi, naravno, uvijek možete birati voće koje želite.
No, evo kako pripremiti baš ovu verziju...
Sastojci
2 zgnječene banane
180 g heljdinog brašna (ili drugo integralno brašno po želji)
2 mjerice whey proteina (vanilija)
2 jaja
150 g Skyr jogurta od jagode
140 g smrznutog šumskog voća
15 g praška za pecivo
stevija po želji
Priprema
Sve sastojke staviti u posudu. Dobro ih promiješati.
Kompaktnu smjesu izliti u kalup za kruh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Peći 50 minuta na 180 °C. Pustiti da se ohladi, a tek onda uživati.
Meni je uvijek poželjan kao doručak uz kavu ili kao popodnevni snack.
Objavljeno 26.03.2019.