Jako volim borovnice i kad im je sezona stalno ih nekako uklapam u svoje obroke. Ovaj put na red su došli muffini, ali naravno, njihova zdravija varijanta.
Ja ih nekako najviše volim pojesti kao doručak uz kavu, ali mogu vam poslužiti i kao međuobrok ili desert. Evo sastojaka koje biste trebali imati, a kada je u pitanju njihova priprema, jednostavnije ne može biti. Ali stvarno...
Sastojci
100 g pirovog brašna
40 g kokosovog šećera
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli i cimeta
90 g pahuljica od heljde
200 ml zobenog mlijeka
30 ml maslinovog ulja
2 žlice chia sjemenki
sok od pola limuna
Priprema
Pomiješati brašno, šećer, prašak, sol i cimet. U zasebnoj posudi pomiješati pahuljice od heljde, mlijeko, ulje i limun pa tek onda sjediniti sa suhim sastojcima.
Na kraju lagano u smjesu umiješati i borovnice, ali paziti da ne oboje smjesu.
Smjesom puniti kalup za muffine pa ih peći na 220 stupnjeva 15-ak minuta.
Objavljeno 22.07.2019.