Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Tri jako ukusna, a jednostavna recepta za pripremu ukusnih slanih obroka. Uživajte u lazanjama od batata bez tijesta, kukuruznom "kruhu" i tavici s rajčicom i jajima i snacku s namazom od avokada i jajetom.
Potpuno smo sigurni da će vam se sve troje svidjeti!
Lazanje od batata bez tijesta
Jedna vrlo zanimljiva, zdravija verzija omiljenih nam “lazanja”. Umjesto tijesta koristili smo ploškice batata, a umjesto kaloričnog bešamel umaka, napravili smo zdraviji umak od indijskog oraščića - zdravije, a podjednako ukusno.
Sve smo oplemenili aromatičnim pestom od bosiljka koji je od lazanja učinio jedno prekrasno mediteransko jelo puno neobičnih i fantastičnih okusa.
Pogledajte video:
Sastojci (za kalup 25x20 cm):
Mesni umak:
- 1 žlica dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 500 g mljevene puretine
- Malo sušenog bosiljka ili origana
- 600 g dmBio rajčice u limenci
- 4 žlice dmBio umak od rajčica sa začinima
- 150 ml povrtnog temeljca skuhanog od dmBio kocke za juhu povrtne
- 1 žličica dmBio aceta balsamica di Modena
Ostalo:
- Oko 500 g (2 veća) narančasta batata
- 1 staklenka (250 g) dmBio paste od indijskog oraščića
- 200 ml dmBio soja kreme za kuhanje
- 1 staklenka dmBio organic pesta basilica
Priprema:
- Mesni umak pripremite tako da u većoj ugrijanoj tavi na malo maslinovog ulja propirjate sjeckani luk i češnjak.
- Dodajte meso i pržite dok ne posmeđi. Umiješajte sušeni bosiljak i origano.
- Dodajte rajčicu u limenci, umak od rajčice, temeljac i aceto balsamico. Začinite po ukusu solju i paprom. Umak kuhati oko 25-30 minuta na umjerenoj do laganoj vatri (da lagano krčka), dok ne omekša i zgusne se.
- Batat operite, ogulite i narežite na tanke ploške.
- Za umak od indijskog oraščića u manjoj zdjelici pomiješajte pastu od indijskog oraščića i sojinu kremu za kuhanje, da dobijete gusti umak poput bešamel umaka.
- Lagano maslinovim uljem namastite kalup za lazanje. ? mesnog umaka raširite po dnu, zatim stavite red ploškica batata (koristeći oko polovicu pripremljenog batata). Preko toga rasporedite polovicu “bešamela” i poškropite s pola količine pesto umaka.
- Zatim ponovno rasporedite ? mesnog umaka i ostatak batata te “bešamela”. Na kraju stavite ostatak mesa, te ostatak pesta.
- Peći na 190°C oko 30-40 minuta. Ukoliko je potrebno, pred kraj pečenja pokrijte aluminijskom folijom da lazanje ne potamne previše. Pečene lazanje ohladite 15-tak minuta pa navalite! Dobar tek.
Kukuruzni “kruh” i tavica s rajčicom i jajima
Genijalno jelo koje nudimo kao prijedlog za vikend doručak ili ručak, a odiše tradicijom i rustikalnošću - ali sve, naravno, na naše zdraviji način. Napravili smo nešto kao kukuruzni kruh, ali od pirovog brašna i palente, naša pojednostavljena i vrlo ukusna verzija s čilijem i sirom.
“Kruh” će u ovom jelu služiti kao prilog za umakanje finog umaka koje će u tavici pustiti pirjane paprike i rajčice, koje smo pripremili uz dodatak luka, pureće šunke i jaja! Znamo da ćete uživati i ovom jelu, mi svakako jesmo!
Pogledajte video:
Sastojci:
Za “kruh”:
- 200 g dmBio integralno brašno od pira
- 150 g dmBio palente
- 2 žličice dmBio praška za pecivo
- 2 jaja
- 1 čili
- 2 žlice ribanog cheddar sira
- 40 g dmBio ghee maslaca
- Oko 150 ml dmBio trajnog mlijeka
Za tavicu:
- 1 žlica dmBio maslinovog ulja
- 1 luk
- 100 g pureće salame
- 1 crvena paprika
- 1 kom dmBio rajčice u limenci
- 2 jaja
- Svježi vlasac, sol, papar
Priprema:
- Prvo napraviti kruh. U zdjeli pomiješati brašno od pira, palentu, prašak za pecivo i sol. U drugoj zdjeli istući jaja, sjeckani čili i ribani sir, mlijeko i otopljeni ghee maslac, pa umiješati u suhe sastojke. Sve dobro izmiješati u gustu smjesu, a ako je baš jako pregusto, dodati još žlicu-dvije mlijeka.
- Uliti u kalup veličine 25x16 cm obložen papirom i peći u pećnici ugrijanoj na 200°C oko 25-30 minuta. Ohladiti.
- U tavici ugrijati maslinovo ulje pa popržiti sjeckani luk oko 5 minuta. Dodati sjeckanu pureću šunku pa pržiti par minuta da postane zlaćana. Umiješati i sjeckanu crvenu papriku i rajčice iz limenke. Kuhati oko 15 minuta, dok paprike ne omekšaju i umak se malo ne zgusne. Začiniti.
- U tavici napraviti 2 male rupice (razmaknuti sadržaj tavice). U te rupice razbiti jaja te poklopiti posudu i na sasvim laganoj vatri peći dok se jaja ne stisnu, bez miješanja.
- Jaja posoliti i sve posuti vlascem, te poslužiti odmah s pripremljenim kukuruznim “kruhom” rezanim na kocke.
Snack s namazom od avokada i jajetom
Uvijek nam nekako fali ideja za međuobroke, zar ne? Osobito one slane. Pred vama je spas u takvim situacijama kad fali ideje, a zove se kukurzni snack s namazom od avokada i jajetom.
Ovisno o količini koju pojedete, ovaj obrok podjednako dobro može poslužiti i kao doručak ili večera. Preporuka su do 3 snacka za doručak/večeru, ili 1 snack, ako se radi o međuobroku.
I držimo fige da u dućanima iz prve nađete lijepi zreli avokado jer vam za ovaj recept on ne smije biti tvrd (u tom slučaju se neće dati lijepo izdrobiti u namaz).
Pogledajte video:
Sastojci (za 1-2 osobe):
- 2-3 kom dmBio snacka od kukuruza natur
- 1 avokado
- 1 žličica dmBio vegetarijanskog namaza (opcionalno)
- 1 žličica dmBio soka od limuna
- 1 žlica grčkog jogurta
- 2 jaja
- Ljuskice čilija
- Sol, papar
- Svježi korijander
Priprema:
- Avokado očistiti te meso izdrobiti vilicom da bude poput namaza. Dodati limunov sok, vegetarijanski namaz i grčki jogurt, pa začiniti čilijem, te solju i paprom po ukusu.
- Jaja staviti kuhati u mlaku vodu. Ovisno o tvrdoći jajeta koju preferirate, nakon što voda zakipi kuhajte 4-5 minuta za meko kuhano jaje, te 8-10 minuta za tvrdo kuhano jaje. Jaja odmah ohladiti pod mlazom hladne vode, te oljuštiti.
- Namaz od avokada staviti na snack od kukuruza te povrh svega poslužiti prepolovljeno kuhano jaje. Posuti s još malo čilijevih ljuskica i svježim korijanderom.
Sve dmBio namirnice iz recepata kupite u DM trgovinama.
Objavljeno 31.08.2018.