Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Doručak je najvažniji obrok u danu. Započnite ga svaki dan nečim novim, ukusnim, šarenim i zasitnim.
Uz dobar doručak, dan će započeti ljepše i ukusnije!
Palačinke od heljde s pireom od jabuka
Savršene, zasitne i fine, a opet malo drugačije palačinkice za one koji se zdravo hrane, ili jednostavno vole eksperimentirati s prehranom! Ove bezglutenske, veganske palačinke od heljde pravo su osvježenje i idealne su za zasladiti si subotnje ili nedjeljno neradno jutro.
Mi smo ih iskombinirali s pireom od jabuka jer heljda i jabuka čine odličan spoj - osvježavajuć i slatkast pire od jabuke savršeno nadopunjuje orašast okus heljde. Vi ih dakako možete konzumirati i u drugim kombinacijama, npr. s kolutićima banane i sjeckanim lješnjacima, posutim s malo javorovog sirupa! Nećete se razočarati kako god okrenete.
Pogledajte video:
Sastojci (za 2 osobe):
- 120 g dmBio integralnog brašna od heljde
- 1 žličica dmBio praška za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- Prstohvat soli
- 2 žlice dmBio mljevenog lana
- 1 banana
- 1 žličica dmBio meda od bagrema
- 250 ml dmBio napitka od badema
- dmBio ulje kokosa, za pečenje palačinki
- dmBio pire od jabuke, za mazanje palačinki
- dmBio mješavina orašastih plodova, za posluživanje
Priprema:
- U većoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke – heljdino brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, prstohvat soli i mljeveni lan.
- U drugoj posudi vilicom dobro izdrobite zrelu bananu. Dodajte joj med i mlijeko te promiješajte. Mokre sastojke ulijte u suhe te ih dobro izmiješajte pjenjačom.
- U teflonskoj tavi ugrijte malo kokosovog ulja te pecite manje palačinke na umjerenoj vatri dok se ne stegnu s obje strane, okrećući na pola puta.
- Poslužite s pireom od jabuke te sjeckanim orašastim plodovima i malo meda po želji.
Zobene pahuljice s bananom i čokoladom
Takozvane “prekonoćne zobene pahuljice” postaju sve popularnije. Zašto “prekonoćne”? Sve sastojke samo pomiješate večer prije i ostavljate u hladnjaku do jutra. Idealne su kao brzinski doručak na ona jutra kada Vam se baš posebno žuri, a želite imati unaprijed pripremljen hranjiv i zdrav obrok. Probajte našu kombinaciju s bananom i čokoladom, a kada vidite koliko su jednostavne i brze za napraviti, poželjet ćete eksperimentirati i s drugim kombinacijama
Pogledajte video:
Sastojci (za 1 osobu):
- 1 banana
- 60 g dmBio sitnih zobenih pahuljica
- 1 žličica dmBio chia sjemenki
- 1 žličica kakaa
- 1 žličica cimeta
- 1/2 šalice grčkog jogurta
- 1 žličica dmBio meda od bagrema
- 200 ml dmBio napitka od riže s kalcijem
- Dekoracija
- Malo dmBio fine gorke čokolade
- Malo banane
Priprema:
- Bananu izdrobite vilicom u pire. Stavite u zdjelu pa dodajte zobene pahuljice, chiu, kakao, cimet, med, grčki jogurt i napitak od riže. Sve dobro izmiješajte, pa prelijte u staklenku.
- Dobro poklopiti staklenku i ostaviti da u hladnjaku odstoji do jutra.
- Ujutro samo otvoriti staklenku, dodati sjeckanu tamnu čokoladu, malo banane i uživati.
Ukusan smoothie od jabuke i bademove paste
U dane kad nemate puno vremena za pripremanje doručka, a želite nešto zdravo i fino što će vas napuniti energijom i potrebnim hranjivim tvarima za optimalan početak dana - u rukavu imajte sastojke za ovaj odličan smoothie koji objedinjuje zobene pahuljice, pastu od badema, jabuke i cimet!
Kombinacija je pomalo nesvakidašnja i odlična, a dugo će vas držati sitima. Smoothie čak možete pripremiti i ranije ujutro, staviti u čašu s poklopcem pa pijuckati na putu do posla - idealno ako ste tip koji voli “tekući” doručak koji ne sjeda teško na želudac ili ne možete konzumirati doručak odmah rano ujutro.
Pogledajte video:
Sastojci (za 2 osobe):
- 1 jabuka (slađa sorta)
- 1 šalica dmBio napitka od badema
- 1/2 šalice dmBio sitnih zobenih pahuljica
- 2 žlice dmBio paste od bijelog badema
- 1 žličica cimeta
- Malo muškatnog oraščića
- Matičnjak
Priprema:
- Jabuku dobro operite, očistite i narežite na manje komade (možete ostaviti koru jer je ona bogata vlaknima).
- U posudu blendera stavite jabuku, zobene pahuljice, cimet, muškatni oraščić, napitak od badema i pastu od bijelog badema. Zatvorite posudu i sve dobro izblendajte dok ne postane kremasto, oko 30 sekundi.
- Prelijte u čašu i poslužite. Po želji dekorirajte s još malo cimeta, zobenih pahuljica i koji listićem matičnjaka.
Sve dmBio namirnice iz recepata kupite u DM trgovinama.
Objavljeno 26.03.2018.