Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Sa zadnjim danima ljeta i približavanjem jeseni, priroda počinje mijenjati svoje boje i lišće dobiva zlatne i tople smeđe nijanse. No, promjene se događaju i na našim tanjurima. Veselimo se divnim receptima koje radimo s pravim simbolima jeseni, tikvama.
Donosim vam recept za kolač od hokkaido tikve pod kremom od banane i lješnjacima
Biskvit od hokkaido tikve
Sastojci za biskvit:
- 500 g pirea od hokkaido tikve (najbolji je okus kada se peče u pećnici, prerežite je na pola, dobro nauljite maslinovim ili kokosovim extradjevičanskim uljem, blago posolite i stavite u pećnicu na 20-30 minuta na 180 stupnjeva, oguliti je kada se potpuno ohladi te ju zgnječiti vilicom )
- 200 g pravog kokosovog brašna
- 100 g tapioke
- 6 jaja (ili 90 g mljevenih chia sjemenki natopljenih u vodi za vegane)
- Dvije jušne žlice ekstrakta vanilije
- Dvije čajne žličice cejlonskog cimeta
- Pola čajne žličice himalajske ili morske soli
- Žličica sode bikarbone ili bezglutenskog praška za pecivo (ima ga u svim trgovinama zdrave hrane)
Postupak:
- Razdvojiti suhe i mokre sastojke.
- Suhe prosijati, a mokre dobro promiješati dok ne dobijete lijepu, gustu, homogenu smjesu prekrasne narančaste boje.
- U suhe postupno dodavati mokre sastojke te dobro izmiješati.
- Staviti u silikonski kalup ili u kalup obložen masnim papirom.
- Peći u pećnici 50-60 minuta na 175 stupnjeva.
Ledena krema od banane
Sastojci:
- 1 banana po osobi (narezati bananu na kolutove promjera 1-2 cm, poškropiti limunovim sokom i staviti u škrinju preko noći na zamrzavanje)
- Šaka lješnjaka
- Cimet
Postupak:
- Staviti u blender, dodati cimeta ili kokosovih mrvica po želji i blendati dok tekstura ne postane potpuno kremasta.
- Dok čekate da se napravi krema stavite u teflonsku tavu šaku lješnjaka da se poprže na suho. Gotovi su čim čujete da krenu pucketati. Sačekate da se ohlade pa ih ručno nasjeckate na komadiće željene veličine.
- Servirajte kako vam je god milo i drago. Ja obožavam slojeve i 'kućice' pa sam servirala na ovaj način, kao na slikama.
- Narežete komad kolača i prelijete ledenom kremom od banane (a možete preliti i običnim smoothiejem i super je), pospite prženim lješnjacima, može i cimetom, a probala sam i s kokosovim mrvicama pa i tamnom čokoladom i svaki način je dobar.
Kolač je kompaktan pa je idealan snack za ponijeti. Meni je genijalan za doručak uz kavu, ali i uz poslijepodnevni čaj.
Kako god, prekrasan jesenski biskvit koji grije dušu.
Uživajte!
Objavljeno 19.09.2018.