Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Komarča (lat. Sparus aurata), pripada obitelji ljuskavki (Sparidae). Naziv komarča nije jedinstven za čitavu hrvatsku obalu Jadrana. U upotrebi je čak tridesetak imena, od kojih su češće upotrebljavani: orada, podlanica, dinigla, lovrata, ovrata, zlatva, sekulica, štrigavica i dr.
Ja sam za večeru spremala baš ovu ribu. Idealno je jelo ako pozovete prijatelje na večeru, pripremite je par sati prije i stavite u frižider, povrće očistite, stavite u vodu da bude svježe i praktički imate sve spremno. Prije toga pripremite bruschette, svježi sir sa origanom za hladno predjelo te ovo kao glavno jelo.
Sastojci:
- 4 komarče (za svaku osobu po jedna)
- 1 kg krumpira
- 2 dcl bijelog vina
- 2 mrkve
- 2 luka
- 1 poriluk
- dosta češnjaka
- dosta peršina
Priprema:
Komarče očistite, posolite, popaprite te u sredinu gdje je bio drob (želudac, crijeva) utiskajte sitno nasjeckanog češnjaka i peršina, zalijte sa maslinovim uljem i stavite u frižider. Očistite krumpir, izrežite na fete, mrkvu na okrugle fetice ili deblje štapiće, poriluk na kolutiće, luk na manje dijelove, nasjeckajte 6-7 češanja češnjaka i dosta peršina.
Sve posolite, popaprite, zalijte sa pola decilitra maslinova ulja, dva decilitra vina te dva decilitra vode pa sve ubacite u tepsiju za pečenje. Na vrh stavite komarče, prekrijte ih alu folijom i pecite 40 min. na 180 C. Tada komarče lagano okrenite, pažljivo promiješajte krumpire i povrće te pecite još petnaestak minuta bez pokrivanja.
Odmah poslužite, svakome stavite na svoj tanjur jer bude toliko ukusno da prijeti opasnost od tuče i skandala za posljednje komadiće ove prave dalmatinske večere. Naravno, za potpuni gušt obvezno zalijevajte sa kakvim dobrim vinom. U slast svima!
Ostale recepte gastrodive pogledajte ovdje.
Izvor: gastrodiva.bloger.hr
Objavljeno 04.07.2012.