Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
U proteklim godinama, sve su popularnije kombinacije voća sa slanim namirnicama, a kušanju slatko-slanih obroka ne uspijevaju odoljeti ni najtradicionalniji gurmani. I dok se kombinacije poput grožđa i različitih vrsta tvrdoga sira ili pršuta s dinjom nalaze na gotovo svim menijima čak i osrednjih restorana, sve je više i kućanstava u kojima se uživa u naoko neobičnim kombinacijama koje sadrže voće.
Donosimo vam pet prijedloga pripreme obroka koji sadržavaju svježe voće.
Salata s kupinama
Sastojci:
- 100 g kupina
- 50 g rukole
- 50 g feta sira
- 1/2 žlice maslinovog ulja
- 1/2 žlice aceta balsamica
Postupak:
Na tanjur ili u posudicu stavite kupine, rukolu i usitnjeni feta sir pa preko dodajte začine. Predlažemo da kupine prije pripreme salate, dobro ohladite.
Piletina s jabukama u curryju
Sastojci:
- 1 glavica luka
- 2 jabuke
- 300 g pilećih prsa
- 1 žlica curryja
- 1 žlica kokosovog ulja
- sol, papar
- riža, kao prilog
Postupak:
Luk narežite na kolutove, a jabuke ogulite, očistite od koštica i narežite na veće kockice. Piletinu također narežite na kockice. Na tavi zagrijte kokosovo ulje pa dodajte luk i pustite da se malo omekša. Potom dodajte curry i promiješajte pa dodajte piletinu koju ste prethodno posolili i popaprili. Dinstajte meso na laganoj vatri a kad je meso napola gotovo dodajte jabuke. Poklopite i ostavite da se smjesa krčka, dok meso nije gotovo.
Za to vrijeme rižu skuhajte prema uputama na pakiranju. Na tanjuru preko riže prelijte meso s jabukama u curryju.
Biftek s grejpom
Sastojci:
- 300 g bifteka
- 1 grejp
- 1 žličica meda
Postupak:
Zagrijte tavu. Na dobro zagrijanu tavu stavite meso, pa nakon 2 minute okrenite na drugu stranu. Pecite ovisno koliko želite da vam biftek bude pečen. Kad je meso gotovo, izvadite ga iz tave i ostavite sa strane da otpusti sokove. Za to vrijeme, polovicu grejpa iscijedite pa promiješajte s medom. Drugu polovicu grejpa očistite tako da ostane samo čisti plod.
Meso stavite na tanjur pa prelijte mješavinom meda i soka grejpa, a preko mesa stavite grejp.
Piletina s narančom
Sastojci:
- 5 bataka i zabataka
- 5 naranči
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol, papar, kurkuma
- ružmarin, lovorov list
Postupak:
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. U posudi promiješajte meso, maslinovo ulje, sol, papar, kurkumu, ružmarin i lovorov list. Dvije naranče procijedite te sok dodajte mesu i dodatno promiješajte. Smjesu izlijte u dublji protvan. Preostale tri naranče operite, razrežite na četvrtine i dodajte ih mesu.
Preko svega stavite aluminijsku foliju i pecite 30-ak minuta. Potom otkrijte meso, promiješajte sve i ostavite još 15-ak minuta da se peče, da piletina dobije hrskavu koricu.
Losos s mangom i povrćem
Sastojci:
- 150 g lososa
- sol, papar
- 1 žlice svježeg peršina
- 1/4 crvene paprike
- 1/4 manje glavice luka
- 1/4 manga
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica cijeđenog limuna
Postupak:
Zagrijte tavu. Losos začinite s malo soli i papra. Stavite ga na tavu i poklopite. Nakon minutu okrenite na drugu stranu. Pazite da ne prepečete ovu cijenjenu ribu. Naime, mora ostati sočna i mekana. Luk, papriku i mango nasjeckajte na kockice. Peršin usitnite.
Kad je losos gotov stavite ga na tanjur, pa mu dodajte svježe povrće i mango. Prelijte maslinovim uljem.
Objavljeno 30.07.2016.