Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Divno, najdivnije: Sirova torta od čokolade i jagoda

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Dok traje sezona jagoda iskoristite je za pripremu ove izvrsne sirove torte.

Torta je iznimno atraktivna izgledom, ali i okusom. Punoću joj daju indijski oraščići a završni “touch” i hrskavost ukras od čokolade.

sirova torta

Napomena: Torta iz recepta je pripremana u kalupu promjera 19 cm. Mjera od 1 šalice odnosi se na 250 ml.

Sastojci za podlogu:

  • 1 šalica indijskih oraščića
  • 10 datulja (ako su jako suhe potrebno ih je namočiti)
  • 1 žličica kokosovog ulja

Priprema podloge:

  1. U multipraktik staviti indijske oraščiće (prethodno ih oprati i posušiti) i samljeti u sitnije komadiće.
  2. Dodati otkoštene datulje i miksati dok se sastojci ne ujedine. Dodati ulje i miksati još nekoliko trenutaka.
  3. Dno kalupa obložiti papirom za pečenje a rubove nauljiti. Smjesu za podlogu prebaciti u kalup i ravnomjerno rasporediti te utisnuti u kalup (možete si pomoći žlicom).
  4. Staviti u zamrzivač dok pripremate kremu.

Sastojci za kreme:

  • 2 šalice indijskih oraščića (namočenih preko noći ili minimalno 4 sata)
  • 1+1/2 šalice mlijeka od kokosa (punomasno iz konzerve)

Za čokoladni dio:

  • 1 žlica sirupa od datulja
  • 2 žlice kakao praha
  • 2 žlice otopljenog kakao maslaca

Za dio s jagodama:

  • 1 + 1/2 šalice odmrznutih jagoda (ili svježih)
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 2 žlice javorovog sirupa
  • 1 žličica soka od limuna
  • 1/2 žličice vanilije u prahu
  • 1 žlica praha od cikle (za boju)

torta

Priprema krema:

  1. U blender staviti indijske oraščiće i mlijeko te miksati dok se sastojci ne ujedine u gustu kremu bez komadića. Ravnomjerno podijelite kremu na dva dijela (jedan neka ostane u blenderu, a drugi prebacite u posudu).
  2. Kremi u blenderu dodati sastojke za čokoladni dio i miksati. Vrlo je bitno kakav blender imate, što je blender jači to će se krema brže izmiksati. Vrlo vjerojatno ćete trebati zaustavljati blender i skidati komade i kremu sa stijenke blendera. Pripazite da ne zagrijete previše kremu. Kremu prebaciti na podlogu i izravnati te vratiti kalup u zamrzivač.
  3. Oprati blender te staviti drugi dio kreme. Dodati sastojke za dio s jagodama te blendati dok se sve ne ujedini u gustu kremu. Izvaditi kalup iz hladnjaka te lagano prebaciti kremu s jagodama na čokoladnu. Poravnati kremu i lupiti nekoliko puta kalupom o radnu površinu. Staviti kalup u zamrzivač i pustiti minimalno 4 sata da se torta stisne.
  4. Prije serviranja izvaditi tortu iz kalupa, ukrasiti otopljenom čokoladom i ostalim dodacima po želji (ekspandirani proso, zrna kakaa, svježe jagode itd..) te pustiti da se odmrzne prije rezanja.

trening

Objavljeno 30.06.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!