Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Tortilje. Taj tako jednostavan, brzo gotov, svestran - a opet tako ukusan obrok.
Do sada smo ih pripremali s kremastim umakom od tune, s piletinom i povrćem, s junetinom i umakom od metvice, a ovoga puta kombinirali smo ih s piletinom u umaku od rajčice te s ukusnim umakom od svježeg aromatičnog vlasca. Nama se rezultat jako sviđa, svakako preporučamo kao dobru ideju za kvalitetan ručak!
Pogledajte video:
Sastojci (za 2 osobe):
- 300 g pilećih prsa
- Malo maslinovog ulja
- Par listova zelene salate
- Oko 100-150 ml pasirane ili sjeckane rajčice
- Himalajska sol, svježe mljeveni papar
- Sušeni bosiljak
Umak od vlasca:
- 200 g grčkog jogurta (ili kombinacija pola grčki jogurt, pola kremasti posni sir)
- 1-2 češnja češnjaka
- 1-2 žlice limunovog soka
- 1/4 žličice senfa
- Par žlica nasjeckanog svježeg vlasca
- Gotove tortilje (integralne ili sa sjemenkama, po mogućnosti)
Priprema:
- Za umak dobro izmiješajte grčki jogurt, limunov sok, sitno sjeckani češnjak, himalajsku sol, svježe mljeveni papar te sjeckani vlasac. Stavite sa strane dok pripremate tortilje.
- Piletinu narežite na kockice. Prepržite ih par minuta na maslinovom ulju, dok ne postanu zlaćane. Posolite i popaprite, pa dodajte pasiranu rajčicu ili gotovi umak od rajčice, sušeni bosiljak, te po ukusu dodatno začinite solju i paprom. Pirjajte par minuta da se sve ugrije, pa maknite s vatre.
- Na dasku ili tanjur stavite gotovu (kupovnu) tortilju. Premažite je s par žličica umaka od vlasca, u tanjem sloju, te preko umaka posložite par listova zelene salate.
- Na salatu stavite par žličica pripremljene piletine, ali ne preko cijele tortilje (? ostavite praznu, kako kod motanja tortilje nadjev ne bi iscurio van). Lagano raširite piletinu da bude u jednom, tanjem sloju.
- Preko piletine stavite još malo umaka od vlasca, te sve zajedno zarolajte usko. Tortilju po želji prerežite na dva dijela, te poslužite na zelenoj salati.
Objavljeno 24.10.2018.