Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Medenjaci su slastica koju rijetki ne vole, a kad postoji i zdrava opcija ovih medenjaka onda imamo odlično rješenje za uživanje u slasticama koje volimo, bez grižnje savjesti.
Zdravi medenjaci s đumbirom
Sastojci:
- 1,5 šalice pirovog brašna
- 1 šalica raženog brašna
- 1 čajna žličica sode bikarbone
- 1/2 čajne žličice soli
- naribana korica limuna
- 1 čajna žličica cimeta
- 1/2 čajne žličice đumbira
- 1/2 šalice meda
- 1/2 šalice kokosovog ulja
- 1 zrela banana
- cijeli bademi ili orasi
Priprema:
Sve suhe sastojke pomiješajte u posudi. Bananu vilicama stisnite u pire i dodajte suhim sastojcima. Kokosov maslac otopite, dodajte mu med i dobro promiješajte da se med otopi, a dva sastojka sljube. Sve sastojke pomiješajte i tijesto stavite 30 minuta u hladnjak.
Pećnicu zagrijte na 200°C.
Čajnom žličicom vadite tijesto iz posude i među dlanovima oblikujte u kuglice. Medenjake ukrasite bademima ili orasima. Posložite ih na protvan na kojem je papir za pečenje i pecite u pećnici 10 minuta na 200°C.
Medenjaci s brusnicama
Sastojci:
- 200 g kokosovog ulja
- 200 g meda
- 400 g zobenih pahuljica, sitniji tip
- 50 g sušenih brusnica
Priprema:
Na izvor topline stavite kokosov maslac i med i zagrijte dok se sve ne otopi u jednoličnu smjesu. Dodajte zobene pahuljice i sušene brusnice i dobro promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Pećnicu zagrijte na 180°C. U protvan stavite papir za pečenje pa izlijte smjesu i rasporedite je da po cijeloj površini protvana bude jednake debljine. Pecite na 180°C 15-20 minuta, dok ne postane zlatno-smeđe boje. Kad je gotovo ostavite da se ohladi pa potom narežite na kockice.
Medenjaci s pistacijom i sušenim marelicama
Sastojci:
- 140 g kokosovog ulja
- 2 žlice meda
- 175 g zobenih pahuljica
- 75 g pistacija, narezanih na sitno
- 140 g sušenih marelica, narezanih na sitno
Priprema:
Na izvor topline stavite kokosov maslac i med i zagrijte dok se sve ne otopi u jednoličnu smjesu. Dodajte zobene pahuljice, sušene marelice i pistacije i dobro promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Pećnicu zagrijte na 160°C. U protvan stavite papir za pečenje pa izlijte smjesu i rasporedite je da po cijeloj površini protvana bude jednake debljine. Pecite na 160°C 30-45 minuta, dok ne postane zlatno-smeđe boje. Kad je gotovo ostavite da se ohladi pa potom narežite na kockice.
Objavljeno 28.05.2015.