Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Recepata s piletinom nikada dosta, od onih jednostavnijih koji su gotovi u desetak minuta, do onih koji zahtijevaju marinade i duže pripreme. Koji god recept odabrali, budite sigurni da ćete uživati u zdravom i proteinskom obroku koji će doprinijeti vašoj formi i super fit liniji.
Pileća salata s limunom
Sastojci:
- 170 grama pilećih prsa
- 1,8 dl soka limuna
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 1 čajna žličica himalajske soli
- 2 paprike, različitih boja, narezane na trakice
- 1 srednje velika tikvica narezana na trakice
Priprema:
Pomiješajte piletinu, limunov sok, maslinovo ulje i sol i ostavite da odstoji sat vremena, povremeno okrećući. Zagrijte gril tavu i izvadite pileća prsa, pustite da se malo ocijede te stavite na zagrijanu tavu. Prsa okrećite svaki 30-ak sekundi da se ispeku, a ne isuše. Kad su prsa pečena izvadite ih na tanjur i narežite na trakice. Dodajte narezano povrće i pomiješajte.
Nutritivna vrijednost pileće salate s limunom:
- Energetska vrijednost: 221 kcal
- Proteini: 38,5
- Ugljikohidrati: 4,7
- Masti: 7,1
Piletina u jogurtu i začinima
Sastojci:
- 3,5 dl malomasnog jogurta
- 2 čajne žlice sitno nasjeckanog svježeg luka
- 1 žlica naribanog svježeg đumbira
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 čajna žličice kima
- 1/2 čajne žličice crvene paprike
- 1/4 čajne žličice kurkume
- 3 sitno narezana češnja češnjaka
- 170 grama pilećih prsa
- 1/2 čajne žličice himalajske soli
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke osim pilećih prsa i soli u jednoličnu smjesu. Prsa narežite na centimetar debele šnicle i uronite u smjesu. Pustite da se marinira oko 2 sata u hladnjaku, povremeno okrećući.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U manji protvan stavite papir za pečenje. Pileće šnicle izvadite iz marinade, ocijedite marinadu s njih, pospite sa svih strana s nekoliko zrnca soli i posložite na papir za pečenje. Nakon 6-7 minuta šnicle okrenite da se zapeku sa svih strana. Pecite 15-ak minuta ili dok piletina ne dobije zlatnu boju. Uz ovako pripremljenu piletinu možete jesti rižu ili povrće na žaru kao prilog, ovisno o vašim nutritivnim potrebama.
Nutritivna vrijednost piletine u jogurtu i začinima (bez priloga):
- Energetska vrijednost: 152 kcal
- Proteini: 30,4
- Ugljikohidrati: 0,7
- Masti: 2,2
Piletina s maslinama i feta sirom
Sastojci:
- 170 grama pilećih prsa
- 4-5 cherry rajčica
- 1 žuta ili zelena paprika
- 20 maslina
- 120 g feta sira
- 1/2 čajne žličice himalajske soli
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica aceta balsamica
- par listova zelene salate, za dekoraciju
Priprema:
Zagrijte grill tavu. Piletinu pospite s par zrnca soli, sa svih strana. Piletinu stavite na ugrijanu tavu i pecite s obje strane, često okrećući dok nije pečena. Izvadite piletinu na tanjur, a tavu ostavite na ploči. Umiješajte u posudici maslinovo ulje i aceto balsamico. Pola smjese ulijte na tavu i dodajte na trakice narezanu papriku. Miješajte par minuta pa dodajte na polovice narezane cherry rajčice i masline.
Piletinu prelijte ostatkom mješavine maslinovog ulja i aceta balsamica. Narežite pileća prsa na trakice širine oko 1,5 cm i dobro uvaljajte u tekućinu. Prelijte piletinu rajčicama i maslinovim uljem i na vrh dodajte na sitne kockice narezan feta sir. Možete poslužiti na listovima zelene salate.
Nutritivna vrijednost piletine u jogurtu i začinima:
- Energetska vrijednost: 348 kcal
- Proteini: 41,9
- Ugljikohidrati: 3,9
- Masti: 17,3
Hladna piletina s brusnicama i rižom
Sastojci:
- 170 grama pilećih prsa
- 3/4 čajne žličice himalajske soli
- 90 g riže
- 3 žlice soka iscijeđenog limuna
- 2 žlice maslinovog ulja
- 70 g sušenih brusnica
- 70 grama na trakice izrezanog celera
- 1 crvena paprika, narezana na trakice
- 10 maslina
- papar
Priprema:
Piletinu pospite sa soli i paprom i dodajte na prethodno zagrijanu gril tavu. Okrećite piletinu svakih 30-ak sekundi da se ne isuši a dobro ispeče. Kad je piletina gotova, stavite je na hladan tanjur, izrežite na trakice ili kockice i ostavite da se hladi. Dok pečete piletinu, stavite i rižu da se kuha, prema uputama na pakiranju. Kad je riža gotova također je ostavite da se ohladi.
Sve ostale sastojke dodajte u veću posudu i dobro promiješajte. Kad su piletina i riža hladni, dodajte ih povrću i uživajte u zdravoj i hladnoj proteinskoj salati.
Nutritivna vrijednost hladne piletine s brusnicama i rižom:
- Energetska vrijednost: 278 kcal
- Proteini: 19,7
- Ugljikohidrati: 34,9
- Masti: 9,3
Havajska piletina
Sastojci:
- 1/2 dl soka od ananasa
- 2 žlice kečapa
- 2 žlice soja sosa
- 1,5 čajne žličice naribanog svježeg đumbira
- 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
- 170 grama pilećih prsa
- 3/4 čajne žličice himalajske soli
- malo papra
Priprema:
Pomiješajte sok od ananasa, kečap, soja sos, đumbir i češnjak. Odvadite četvrtinu smjese za kasnije. U preostalu marinadu umiješajte piletinu i ostavite da se marinira preko noći.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U manji protvan stavite papir za pečenje. Pileće šnicle izvadite iz marinade, ocijedite marinadu s njih, pospite sa svih strana s nekoliko zrnca soli i posložite na papir za pečenje te pospite s polovicom izdvojene marinade. Nakon 6-7 minuta šnicle okrenite da se zapeku sa svih strana te zalijte preostalom marinadom. Pecite 15-ak minuta ili dok piletina ne dobije zlatnu boju. Uz ovako pripremljenu piletinu možete jesti rižu ili povrće na žaru kao prilog, ovisno o vašim nutritivnim potrebama.
Nutritivna vrijednost havajske piletine (bez priloga):
- Energetska vrijednost: 247 kcal
- Proteini: 29,9
- Ugljikohidrati: 1,7
- Masti: 1,8
Čekamo vaše dojmove.
Objavljeno 16.08.2023.