Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Znam, sigurno će neki od vas podići obrvu kada u sastojcima vide grah. No, grah zapravo odlično funkcionira u slasticama. Poprilično je neutralan pa ga možete koristiti za razne biskvite i kolače, a mnogi ga npr. dodaju i u kesten pire kako bi povećali količinu pirea.
Ovaj je recept bez glutena i veganski, ako upotrijebite javorov sirup, a ne med. Začine prilagodite vlastitom ukusu, a slobodno dodajte i malo ruma.
Sastojci:
- 3 lanena jajeta (3 žlice mljevenog lana + 9 žlica vode)
- pola šalice heljdinog brašna
- pola šalice suhih brusnica
- nekoliko žlica javorovog sirupa ili meda
- pola žličice stevije
- 1 konzervu crvenog graha (250g graha bez tekućine)
- 1 bananu
- pola žličice cimeta
- 1 mahunu vanilije ili ekstrakt
- pola šalice nasjeckane tamne čokolade ili badema
- čokoladna glazura po želji
Postupak:
- Sameljite lan i prelijte ga vodom, dobro promiješajte i ostavite da pusti svoju sluz.
- Isperite grah.
- Bananu, crveni grah i med (ako ga koristite) pomiješajte i usitnite u blenderu.
- Pomiješajte zatim suhe i mokre sastojke, dodajte nasjeckane brusnice i čokoladu (bademe) u smjesu i utisnite u kalup.
- Pecite 30 min na 170C.
- Ako želite, možete napraviti čokoladnu glazuru, tako da na pari otopite 100 g tamne čokolade sa 70% kakaa i dodate 100 ml kokosovog mlijeka ili slatkog vrhnja.
Kad se glazura stisne, narežite i držite u hladnjaku.
Objavljeno 17.07.2020.