Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Možete ih poslužiti kao prilog, zaseban snack kad vam dođu gosti, ili kao laganu večeru ako im dodate salatu. Jednostavno ćete ih pripremiti, a preporučamo ih svakako poslužiti s umakom - od rajčice ili od grčkog jogurta sa svježim začinskim biljem.
Sastojci:
- 70 g kvinoje (220 g kuhane i dobro ocijeđene)
- 150 g smeđeg graha iz limenke
- 2 žlice koncentrata rajčice ili gušćeg umaka od rajčice
- 1 žličica suhog bosiljka
- 1/2 žličice mljevenog češnjaka
- 1 žličica himalajske soli
- Mali prstohvat stevije, opcionalno
- Oko 100 g mozzarelle
- Par žlica zobenog brašna ili pirovog griza, po potrebi
- Umak od rajčice, za posluživanje
Priprema:
- Kvinoju skuhati u većoj količini slane vode, oko 20-25 minuta. Dobru ju ocijedite i istisnite višak tekućine od kuhanja. Ostavite da se prohladi. Pećnicu ugrijati na 180°C, a lim za pečenje obložiti papirom.
- Grah vilicom u zdjeli pretvorite u kašu i usitnite sve komadiće. Dodajte koncentrat ili umak od rajčice, sve začine te vrlo mali prstohvat stevije, po potrebi (ona se dodajte čisto radi kontrasta kiselini rajčice). Dodajte i dobro ocijeđenu kvinoju te sve dobro izmiješajte.
- Ukoliko vam se čini da je smjese premljecava, dodajte koji žlicu zobenog brašna ili pirovog griza - da dobijete smjesu pogodnu za oblikovanje, ali ne prečvrstu.
- Mozzarellu narežite na male kocke. Od smjese rukama oblikujte kuglice veličine ljuske oraha pa u svaku utisnite kockicu mozzarelle i ponovno oblikujte između dlanova. Kuglice stavljajte na lim obložen papirom pa pecite oko 30 minuta. Poslužite odmah s umakom po želji.
Objavljeno 06.06.2021.