Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Super ideja za hranjiv i ukusan slani doručak - zaista jednostavni “muffini” s jajima i povrćem koje možete kombinirati apsolutno po svojim željama i preferencijama.
Idealno, jednostavno i brzo - jaja samo razmutite, dodate začine i mozzarellu, te njima prelijete povrće po Vašem izboru i stavite u pećnicu! I dok se vi spremate za posao, doručak se peče - a nakon pola sata uživate u finom obroku koji još uz to i obiluje proteinima te vlaknima iz povrća. Dobar tek!
Pogledajte video:
Sastojci (za oko 8 muffina):
- 5 jaja
- Sol, papar
- Sušeni kopar (ili drugi svježi/suhi začin po želji)
- 120 g sitno sjeckane mozzarelle
- Kokosovo ulje u spreju (za maščenje kalupa)
- Povrće po želji: brokula, mini rajčice, šarene paprike, ljubičasti luk, šampinjoni, ...
Priprema:
- Jaja razlupajte u zdjeli zajedno sa solju, paprom i začinskim biljem po želji. Dodajte sitno sjeckanu mozzarellu pa sve promiješajte.
- Kalupe za muffine obilno poprskajte kokosovim uljem (ili još bolje, koristite silikonske kalupe koji se ne moraju mastiti). U kalupiće slažite kombinaciju očišćenog i sitnije sjeckanog povrća po Vašoj želji i preferencijama - možete koristiti cvjetiće brokule (nije ih potrebno kuhati prije), papriku, luk, mini rajčice, šampinjone, cvjetaču - pustite mašti na volju. Neka povrće seže do otprilike polovice visine kalupa. Zatim povrće prelijte razmućenim jajima s mozzarellom (ne do samog vrha kalupa jer će se tijekom pečenja dosta dići).
- Pecite u pećnici ugrijanoj na 180°C oko 25-30 minuta (dok čačkalica ubodena u njih ne izađe van čista). Izvadite iz pećnice i pustite da se malo ohlade i slegnu. Poslužite toplo.
Objavljeno 27.02.2018.