Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Nema uvoda, ipak se radi o zdravijoj verziji omiljenih Kinder Milchschnitta - stoga se bacamo odmah na nabavku namirnica i recept. Možda ćemo vam samo reći - ovo morate probati jer mi smo se zaljubili u ovaj recept.
Sastojci:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 70 g bademovog brašna
- 20 g whey proteina od čokolade (naruči ovdje)
- 2 žlice raw kakaa
- 1 žličica psyllium ljuskica (prah)
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličlice stevije u prahu
- 1 žličica arome vanilije
- 100 ml mlijeka
Za kremu:
- 200 ml vrhnja za šlag, nezaslađenog
- 100 ml mlijeka
- 1 paketić mljevene želatine
- 100 g kremastog posnog sira
- 1 žličica arome vanilije
- 1/2 žličice stevije u prahu ili po ukusu
Priprema:
- Pećnicu ugrijte na 180°C. Lim za pečenje veličine cca 35x30 cm obložite papirom za pečenje.
- Žumanjke odvojiti od bjelanjaka. Žumanjke staviti u posudu od miksera pa dodati pjenjačom dobro izmiješanu smjesu bademovog brašna, wheya, kakaa, psyllium ljuskica, praška za pecivo i stevije. Sve izmiksati zajedno s mlijekom i aromom vanilije.
- Bjelanjke istući u čvrst snijeg s prstohvatom soli. 1/4 snijega izmiksati u žumanjke da malo “olakšamo” smjesu, a zatim ostatak snijega dodati i pažljivo umiješati špatulom, pazeći da ne istisnemo mjehuriće zraka. Smjesu prelijte u pripremljeni lim i pecite oko 10-12 minuta. Ohladite pa maknite papir za pečenje.
- Ohlađeni biskvit režite na pravokutnike veličine oko 8x3 cm ili dimenzija po želji. Režite ih, ali ih nemojte razdvajati jedne od drugih (barem donju polovicu) tako da vam je lakše razmazati kremu.
- Za kremu namočite želatinu u mlijeku. Ostavite da bubri 10 minuta. Za to vrijeme izmiksajte vrhnje u čvrsti šlag. Umiksajte i krem posni sir, aromu vanilije i steviju.
- Na vrlo laganoj vatri cijelo vrijeme miješajući otopite želatinu u mlijeku. Zagrijavajte kratko, tek toliko da se otopi. Zatim prohladite do mlakog miješajući, a potom, cijelo vrijeme miješajući, dodajte u vrhnje i sve povežite. Stavite u hladnjak na 10-15 minuta, da se smjesa počne stiskati (no pazite da se ne stisne toliko da je ne možete razmazati).
- Na polovicu spojenih pravokutnika razmažite kremu. Pomognite si ravnalom ili slastičarskom špatulom da što pravilnije razmažete kremu prema svim kutevima. Zatim poklopite drugom polovicom izrezanih pravokutnika i lagano ih pritisnite na kremu. Stavite u hladnjak na barem sat vremena.
- Pomoću nožića režite i odvajajte šnite prema unaprijed izrezanim pravokutnicima te poslužite.
Objavljeno 17.01.2021.