Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
S kombinacijom čokolade i lješnjaka nikada ne možete pogriješiti, posebno ako se radi o palačinkama. Dobre stare palačinke u čokoladnoj (i proteinskoj) verziji s preljevom od lješnjaka ni najzahtjevnije sladokusce neće ostaviti ravnodušnima!
Za 10-ak palačinki trebat će vam blender i sljedeće namirnice:
- 2 banane
- 2 jaja
- 60 g sitno mljevenih zobenih pahuljica
- 40 g whey proteina od čokolade (naruči ovdje)
- 2 žličice kakaa (oko 7 g)
- pola praška za pecivo
- otprilike 1,5 dl mlijeka po izboru (dodajte više ako smjesa nije tekuća)
Smiksajte sve sastojke u blenderu (ili mikserom, samo onda prvo dobro izgnječite banane) i pecite na tavi premazanoj kokosovim uljem. Pečene palačinke preporučujemo prekriti drugim tanjurom ako ih pečete s manje ulja, kako ne bi bile suhe.
Za čokoladni namaz trebat ćete samo četiri sastojka:
- 200 g lješnjaka
- 50 g mljevenog eritrita
- 35 g kakaa
- 40 g kokosovog ulja
Lješnjake rasporedite na pleh i kratko ih tostirajte u pećnici (15-ak minuta na 150°C). Ostavite da se malo prohlade, pa uzmite krpu i protrljajte ih kako bi se ona tamna smeđa opnica skinula. Stavite ih u blender i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Kako se ne bi dogodilo da od maslaca od lješnjaka najednom nastane samo jedna velika gruda, važno je pratiti redoslijed dodavanja sastojaka – otopite kokosovo ulje, a u tekuće dodajte malo po malo eritrita u prahu i kakaa, miješajući tako da smjesa na kraju bude gusta i tekuća. Tek ju sada dodajte u blender te blendajte dok se maslac od lješnjaka i dobiveni čokoladni sirup ne povežu. Koristite kao preljev za palačinke, a ostatak pohranite u teglicu.
Objavljeno 17.06.2024.