Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Božić je pred vratima i svugdje se peku kolači. Kako održati formu i napraviti ukusne torte? Slijedi nekoliko recepata koji će vam pomoći u ostvarivanju tog cilja – izbjegavanje prevelikog kalorijskog suficita.
Čoko-banana kolač
Potrebno vam je:
- 2 mjerice whey proteina okusa vanilije (50 g)
- 70 g jogurta 0.9%mm
- 100 g ječmenog ili zobenog brašna
- 20 g kakao praha (low fat)
- 1 banana (cca 100 g)
- 1 cijelo jaje, 1 bjelanjak
- 1 žličica praška za pecivo
- pola šalice mlake vode (ili više po potrebi – smjesa ne smije biti prevodena)
- stevija za zasladiti po želji
- nasjeckani bademi po želji posuti po kruhu
Priprema:
Pomiješati sve sastojke skupa (bananu prvo usitniti vilicom) i izliti u kalup obložen masnim papirom za pečenje. Peći cca 35 minuta na 180 stupnjeva.
Savjetujem naribanu čokoladu od 80% kaka-a ili kuglu sladoleda preko toplog kolača
Nutritivna vrijednosti jedne kriške (40 g):
Energetska vrijednost: 70 kcal
Bjelančevine: 6 g
Masti: 1 g
Ugljikohidrati: 10 g
Kolač od tapioke i šumskog voća
Potrebno vam je:
- 100 g raženog ili graham brašna
- 45 g whey proteina od čokolade ili vanilije
- 150 g jogurta
- 1 cijelo jaje
- 6 g kakao praha sa smanjenim udjelom masti (nepotrebno ako je whey protein od čokolade)
- 1 p. za pecivo
- 35 g zrnaca tapioke (namočiti zrnca barem 1h prije nego ćete ih kuhati)
- 250 g šumskog voća
- 160 g posnog sira milbona
- 20 g whey proteina proteina od vanilije
- 1 želatina
Priprema:
Biskvit - pomiješati brašno, whey protein , jaje, jogurt, kakao, stevije po želji i p. za pecivo. Sipati smjesu u pleh obložen masnim papirom i peći na 180 stupnjeva oko 25 min dok biskvit ne bude gotov (provjeriti čačkalicom). Ostaviti biskvit da se ohladi i prerezati ga po pola.
Fil - skuhati tapioka zrnca u vodi dok ne postanu želatinasta i prozirna (cca 20 ak min). Dodati u skuhanu tapioku šumsko voće i stevije po želji. Sipati fil na donji biskvit i preklopiti gornjim.
Krema (umjesto šlaga) - pripremiti želatinu po uputama i dodati je u smjesu posnog sira i whey proteina od vanilije. Premazati kolač te po želji naribati čokoladu sa >70% kakaa.
100 g gotovog kolača sadrži:
Energetska vrijednost: 135kcal
Bjelančevine: 12 g
Masti: 2 g
Ugljikohidrati: 18 g
Tropical kolač
Sastojci za biskvit:
- 100 g raženog brašna
- 1 cijelo jaje
- 200 g jogurta 1,5%mm
- 50 g whey proteina okusa vanilije
- stevija po želji
Priprema:
Promiješati sve sastojke i staviti u pleh na koji smo stavili masni papir. Peći biskvit na 180 stupnjeva nekih 20-25 min dok ne porumeni - provjeriti čačkalicom je li gotov. Ostaviti ga da se ohladi. Nakon sto se ohladio zaliti ga sa sokom od ananasa (ja sam nasjeckala svježi ananas i ostavila preko noći pa je pustio sok i još sam dodala 1 iscijeđeni limun i malo stevije i s tim zalila).
Fil - ananas narezati na kockice i poredati na biskvit tako da se cijeli prekrije (to je otprilike 500 g ananasa za ovaj biskvit). Nakon toga pripremiti 2 preljeva za torte prozirni po uputama i preliti po ananasu.
Sastojci za kremu (umjesto šlaga):
- posni sir 250 g
- 20 g whey proteina okus keks
- želatina pripremljena po uputama
Priprema:
Premazati kolač i ostaviti u hladnjaku barem 2 h da se stisne. Nakon što kolač izrežete svaki komad premazati s žličicom pekmeza (ja koristim tropski okus sa stevijom). Sve posuti s malo kokosovog brašna.
100 g gotovog kolača sadrži:
Energetska vrijednost: 90 kcal
Bjelančevine: 8 g
Masti: 1 g
Ugljikohidrati: 11 g
Proteinske „mačje oči“
Sastojci za biskvit:
Priprema:
Kad je biskvit gotov, biskvit se umota u vlažnu krpu krpu (ja krpu još pospem stevijom u prahu) kao i inače za rolate.
Fil - 100 g tapioka zrnaca namočiti u 400 ml mlijeka. Kad se namoče 1 h, kuhati u mlijeku dok ne postanu prozirne nekih 20ak min uz miješanje. Potom se odmota biskvit i namaže prohlađenim pudingom od tapioke, poredaju se banane (4 komada, dvije jedna do druge uzdužno) i rolat se zarola. Za ukrašavanje umjesto šlaga – 300 g posnog sira sa 30 g whey proteina od vanilije + želatina po uputama. Posuti kakao prah ili cimet po gotovom kolaču.
100 g gotovog kolača sadrži:
Energetska vrijednost: 170 kcal
Bjelančevine: 10 g
Masti: 1 g
Ugljikohidrati: 30 g
Cheesecake
Sastojci:
- 200 g jogurta 1,5 % mm
- 2 cijela jaja (105 g)
- 430 g posnog sira
- 340 g philadelphia sira (low calorie)
- 50 g whey proteina od vanilije
- 300 g šumskog voća (odmrznutog)
- 1 vrećica preljeva za torte
- pola žličice praška za pecivo
- Stevija
- prstohvat soli
Priprema:
Prvo sve sastojke izmutimo mikserom, te potom dodamo jaja i mutimo dok se svi sastojci ne sjedine. Prebacimo smjesu u kalup za torte koji smo obložili papirom za pečenje. Pečemo u pećnici na 170 stupnjeva 40-45 min. Kad izvadimo iz pećnice pustimo da se „biskvit“ ohladi tj. da se u sredini spusti te da se napravi udubina za slaganje voća. Poredamo odmrznuto šumsko voće koje smo procijedili te prelijemo s pripremljenim preljevom za torte. Ostaviti u hladnjaku da se hladi preko noći.
Nutritivna vrijednost cijele torte:
Energetska vrijednost: 1320 kcal
Bjelančevine: 163 g
Masti: 36 g
Ugljikohidrati: 65 g
Petit višnja
Potrebno vam je:
- 470 g petit keksa s 9 g masti (235*2)
- 150 g džema od višanja
- 150 g suhih višanja
- 155 g integralnog griza u litri vode
- 20 g kakao praha
- 2 vrećice pudinga od vanilije
- pola litre mlijeka 0,9% mm, pola litre vode za pudinge
- 500 g posnog sira
- 1 želatina
- 10 g tamne čokolade s 70% kakaa
- stevija
- limunov sok i korica
Priprema:
Poredamo petit kekse u pleh (38*35 cm). Na svaki keks stavimo po pola žličice džema od višanja. Kuhamo griz te dodamo steviju po želji i kakao prah kad je griz gotov. Pospemo griz preko keksa i pustimo da se prohladi dok mi pripremamo puding. Pomiješamo mlijeko i vodu i kuhamo puding, dodamo opet steviju po želji. Kad je gotov umiješamo suhe višnje (mogu i svježe ali ih treba prethodno ocijediti).
Prelijemo puding s višnjama preko griza te na vruć puding poredamo preostalih 235 g petit keksa. Ostavimo preko noći u hladnjaku. Izmutimo posni sir sa mikserom, dodamo par kapi limunovog soka i naribanu koricu limuna, stevije po želji te umutimo želatinu pripremljenu o uputama. Premažemo petit kekse i naribamo čokoladu.
Nutritivna vrijednost na 100 g kolača:
Energetska vrijednost: 145 kcal
Bjelančevine: 6 g
Masti: 2 g
Ugljikohidrati: 25 g
Ukoliko tražite još recepata za kolače ili torte slobodno pogledajte i prošlogodišnje Božićne recepte.
Objavljeno 19.12.2016.