Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Ovaj kolač se ne peče i tradicionalno se jede u božićno vrijeme u Kanadi, a ime je dobio po gradu Nanaimo. Originalni recept u sebi sadrži šećer, maslac i slatko vrhnje, a mi vam danas donosimo zdravu verziju ovog super recepta.
Sastojci:
Za podlogu:
- 170 g datulja
- 15 g kakaa u prahu
- 30 g kokosovih mrvica
- 55 g oraha, usitnjenih
Za kremasti dio:
- 150 g indijskih oraščića (ostaviti ih preko noći da se namaču)
- 60 ml + 3 žlice kokosovog mlijeka
- 3 žlice kokosovog ulja
- 80 ml javorovog sirupa
- 1/4 žličice kurkume
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Za čokoladni preljev
- 60 g tamne čokolade, nasjeckane na sitno
- 1 žlica maslaca ili gheeja
Postupak:
Ocijedite indijske oraščiće koje ste namakali barem 8 sati. U kalup za pečenje kruha stavite papir za pečenje.
Za pripremu podloge, sve sastojke za podlogu ubacite u blender (datulje, kakao, kokosove mrvice i orasi) i blendajte dok ne dobijete čvrstu smjesu. Smjesu stavite u protvan i prstima poravnajte tako da je podjednako debela na svakom cijelu.
Za pripremu kremastog dijela, u blender stavite ocijeđene indijske oraščiće, kokosovo ulje, kokosovo mlijeko, kurkumu, vaniliju i javorov sirup. Prvo polako blendajte na niskoj brzini pa polako pojačavajte dok ne dobijete jednoličnu kremastu smjesu.
Smjesu izlijte preko podloge u protvanu, pa sve stavite u hladnjak na 2 sata. Tek kad se ova smjesa stvrdne možete staviti čokoladni preljev.
Za čokoladni preljev, u mikrovalnoj pećnici ili na pari zagrijte komadiće čokolade i maslac. Kad je smjesa otopljena i lijepo kremasta, prelijte je polako preko kremastog dijela i poravnajte po vrhu. Kolač potom stavite u hladnjak na 30 minuta, da čokoladni sloj stisne.
Kolač potom s papirom za pečenje izvadite iz protvana i stavite na ravnu plohu kako biste ga narezali. Budući da se radi o nutritivno jako bogatom kolaču, savjetujem da režete na manje kockice.
Prije serviranja, kolač držite u hladnjaku.
Objavljeno 20.12.2023.