Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Kremasti sir i borovnice sljubljuju se savršeno. Rezultat je sočan, kremast kolač koji će mnogi istaknuti kao najdražu slasticu - cheesecake. Donosimo vam recept za pripremu ovoga kolača u kojem će uživati svi vaši ukućani, bez imalo grižnje savjesti.
Sastojci:
Podloga:
- 120 g zobenih keksa (Grancereale ili domaći zobeni keksi)
- 2 žlice sitnih zobenih pahuljica
- 50 g maslaca ili kokosovog ulja
Krema:
- 500 g svježeg sira (neki kremasti je najbolji)
- 1 čvrsti jogurt
- 3 jaja
- 3 žlice meda
- 3 žlice limunovog soka
- 100 g borovnica
Preljev:
- 1 žlica limunovog soka
- 200 g borovnica i/ili malina (ili bilo kojeg drugog bobičastog voća)
- stevia ili neki drugi zaslađivač po potrebi
Postupak:
Priprema podloge:
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Papir za pečenje stavite na dno manjeg kalupa za torte (do 24 cm).
- Kekse sameljite u sitne mrvice te ih pomiješajte sa zobenim pahuljicama i rastopljenim maslacem ili kokosovim uljem.
- Smjesu istresite na dno pripremljenog kalupa, poravnajte je čvrsto pritišćući prstima (tako da se od njih napravi zbijena, čvrsta podloga) i odložite na stranu.
Priprema kreme:
- Svježi sir smiksajte u glatku masu te mu dodajte jogurt, 1 cijelo jaje, 2 žumanjka, med i limunov sok.
- Kratko miksajte dok smjesa ne postane glatka i jednolična, pa u nju nježnu umiješajte borovnice.
- U drugoj posudi istucite 2 bjelanjka u čvrsti snijeg te ih pažljivo umiješajte u mješavinu sira.
- Smjesu prelijte u kalup za pečenje preko osnove od keksa i pahuljica i pecite 30 minuta nakon čega kolač prekrijte aluminijskom folijom i smanjite temperaturu na 160 stupnjeva.
- Pecite još 30 min, odnosno dok se kolač ne stvrdne u sredini.
- Isključite pećnicu i ostavite da se kolač hladi 30 minuta u pećnici s lagano odškrinutim vratima da spriječite raspucavanje kolača.
Priprema za preljev:
- Za preljev, šaku borovnica, limunov sok i steviju kuhajte na srednjoj toplini 3-4 minute.
- Dok je još vruće, vilicom stisnite borovnice da dobijete smjesu kojom možete namazati kolač. (Možete i u blenderu izmiksati, da bude jednoličnija smjesa).
- Preostale borovnice i/ili maline poslažite po vrhu kolača.
Kad se kolač potpuno ohladi stavite ga u hladnjak da se dodatno ohladi i očvrsne prije posluživanja. Nožem lagano odvojite kolač od stijenki kalupa, kalup otvorite i izvadite kolač.
Objavljeno 14.05.2020.