Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Pizza je odavno prestala biti isključivo ona na tijestu od bijelog brašna. Nebrojeno je verzija pizze kojima se „tijesto“ radi od neke druge namirnice, a tražene su uvijek neke zdrave varijante.
Kad sam prvi put vidjela recept koji slijedi bila sam malo skeptična, ali kako doslovno obožavam palentu morala sam ga isprobati.
I isplatilo se!
Sastojci:
- 120 g palente
- 250 ml temeljca ili vode
- 1/2 žlice maslinovog ulja
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- 1/2 žličice origana
- 1/2 žličice bosiljka
- malo papra
Postupak:
- Na protvan stavite papir za pečenje. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Temeljac ili vodu zakuhajte pa uz stalno miješanje dodajte sve sastojke osim palente. Smanjite toplinu ploče pa uz stalno miješanje polako ulijevajte palentu, pazeći da razbijete sve grudice.
- Miješajte 3-4 minute, pa skinite s ploče dok je palenta još uvijek dovoljno tekuća da je možete rasprostrti na papiru za pečenje.
- Istresite je na papir za pečenje i nožem ili nekom špahtlom poravnajte tako da je na svim dijelovima otprilike iste debljine. Ostavite je 30-ak minuta da se ohladi.
- Stavite palentu da se peče 20-ak minuta, a jednom je, na pola vremena, okrenite na drugu stranu. Izvadite iz pećnice pa stavite željeni nadjev: pelate, mozzarellu, neki drugi sir, šunku, gljive... što god volite na pizzi.
- Vratite u pećnicu da se sirevi otope i zapeku.
Jedite odmah.
Objavljeno 15.05.2020.