Višak tikvica i patlidžana rezultirao je ovom super delicijom koja može biti izvrstan prilog ili neka vrsta salate.
Mix povrća na žaru u preljevu maslinova ulja sa češnjakom i svježim bosiljkom i dressingom od meda i senfa sa kurkumom...i feta sir, jer kod mene nema ništa bez njega! :)
Sastojci za 2-4 porcija
kao prilog
1 tikvica
1 patlidžan
2 paprike babure
3-4 šampinjona
nekoliko trakica luka, opcionalno
Himalajska sol
Feta sir
Preljev
maslinovo ulje
5-6 režnja češnjaka
šaka svježeg bosiljka
Dressing
3 žlice senfa sa kurkumom
2 žlice meda
Ostati će vam malo viška preljeva/dressinga.
Povrće oprati i nasjeckati na trakice te na grill tavi na malo maslinova ulja ispeći sa obje strane dok ne omekša. Češnjak i bosiljak sitno nasjeckati i preliti maslinovim uljem. Sve zajedno dobro promiješati. Senf i med dobro promiješati u zasebnoj zdjeli, a feta sir nasjeckati na sitne kockice.
Povrće poslužiti na tanjuru, pobacati komadiće feta sira preko njega i preliti preljevom i dressingom koji ste prethodno napravili.
Sve fino promiješati i navaliti.
Objavljeno 31.08.2018.