Ponovo nešto jednostavno i ljetno od mene, ali ovoga puta slano!
Recept bi se zapravo trebao zvati "ono što se u tom trenu našlo u frižideru i špajzi", može se reći da je kruh, projara ili čak slani kolač.
Sastojci za kruh
10 procija
2 jaja
1 žličica Himalajske soli
150 g posnog sira
100 g jogurta
10 g praška za pecivo
60 g feta sira
50 ml maslinova ulja
1 tikvica (cca 260 g), očišćena, naribana i ocijeđena cca 125 g
125 g pirova brašna
100 g integralna pirova brašna
Mogući dodaci
- malo sjeckanih oraha
Zobene sjemenke kao posip
Tikvicu oprati, maknuti vrhove i oguliti. Malo posoliti i ostaviti sa strane.
Umutiti pjenjačom jaja sa soli, dodati posni sir i jogurt sa praškom za pecivo, te promiješati.
Namrviti feta sira i umiješati u smjesu.
Tikvicu jako dobro procijediti prije nego što dodate smjesi.
Dodati tikvicu i zatim za sam kraj i brašna.
Sve sastojke dobro sjediniti i uliti smjesu u kalup za kruh obložen masnim papirom.
Peći na 180 C stupnjeva, otprlike 45-50 minuta.
Gotov kruh ne smije biti ljepljiv, iako će nakon hlađenja biti mekan i vlažan.
Ispećeni kruh pustiti nekoliko minuta u kalupu, zatim izvaditi na rešetku na hlađenje.
U slast! :)
Objavljeno 29.07.2018.