Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Crumble ili drobljenac jelo je koje postaje sve popularnije unazad par godina. Radi se o toplom desertu aromatičnih okusa po voću od kojeg se priprema, a koji se obično poslužuje s kuglom sladoleda - čineći tako toplo-hladni kontrast koji oduševljava nepce.
U našoj fitness verziji crumblea nema sladoleda (što ne mora i vas spriječiti da se počastite kuglicom), ali zato je pun aroma koje podsjećaju na najljepše, božićno vrijeme. Nema boljeg nego se tijekom hladnog zimskog dana zavaliti u kauč uz božićno drvce obasjano lampicama i uživati u toplim aromama cimeta, začina za medenjake, lješnjaka i jabuke - garantiramo!
Pogledajte video:
Sastojci (za 2-3 osobe):
Za jabuke:
- 2 jabuke (slađa sorta)
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica arome vanilije
- 1 žličica začina za medenjake
- 1 žličica tapioka škroba
Za mrvičasti dio:
- 50 g zobenog brašna
- 1/2 žličice cimeta
- 80 g zobenih pahuljica
- 60 g sjeckanih lješnjaka
- 1 žlica meda
- 70 g kokosovog ulja sobne temperature
Priprema:
- Za donji sloj od jabuka, prvo očistite jabuke, ogulite od kore i nasjeckajte ih na kockice. Pomiješajte ih u posudi sa začinima: cimetom, začinom za medenjake, aromom vanilije i tapioka škrobom (njegova uloga je da pokupi eventualnu vlažnost koje jabuke mogu pustiti).
- Za mrvičasti dio pomiješajte zobeno brašno, zobene pahuljice, cimet, sjeckane lješnjake, med i kokosovo ulje sobne temperature. Sve izmiješajte rukama da dobijete mrvičastu smjesu.
- Pripremite veću vatrostalnu posudu (ili više manjih, ukoliko želite da se crumble peče u porcijama). Po dnu posude prvo posložite jabuke, a zatim ih prekrijte mrvičastim slojem i sve lijepo zagladite. Stavite peći u pećnicu ugrijanu na 180°C, oko 15-20 minuta - dok gornji sloj ne postane smećkast, no pazite da se ne prepeče.
- Poslužite toplo s kojom kriškicom jabuke.
Više božićnih recepata pročitajte ovdje:
- Savršena božićna večera: Pileći file s koricom od kestena i pečenom tikvom
- Izvrsna božićna ideja: Salata od pačjih prsa s narančom
- Božićna fit delicija: Snježna proteinska tortica od kokosa
- Nezaobilazan božićni namaz od bakalara (na proteinskom kruhu)
- Topli božićni ugođaj: Heljdine zvjezdice s “džemom” od marelica
- Ugrijte svoje zimske večeri: Proteinska topla čokolada
- Prhki i nježni: Zobeni keksići punjeni Proteinellom
Objavljeno 21.12.2021.