Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Božićni keksići na potpuno zdrav i fit način, bez bijelog brašna, šećera ili nezdravih masnoća - ove zvjezdice su prava bomba nutrijenata, budući da su glavni sastojci bezglutensko heljdino brašno, sirovi kakao, cejlonski cimet i kokosovo ulje.
Radi se o “klasičnim” božićnim keksićima s marmeladom, ali interpretiranima na naš način. Umjesto nezdravih džemova punih šećera, mi smo napravili jednostavan “džem” ili namaz od suhih marelica, koje smo namočili i izblendali u našem Vitamixu kako bismo dobili kašastu smjesu nalik džemu i - gotovo!
Zdravi klasik je začas na vašem božićnom stolu, bez grižnje savjesti i straha od debljanja.
Pogledajte video:
Sastojci (za 20-ak keksića):
Za zdravi “džem”:
- 120 g suhih marelica
- Voda za namakanje marelica
Za tijesto:
- 100 g heljdinog brašna + još malo ekstra za valjanje tijesta
- 110 g mljevenih badema
- 1 žličica cimeta
- 1 žlica kakaa u prahu
- 1 žumanjak
- 60 ml otopljenog i prohlađenog kokosovog ulja
- 50 ml zobenog mlijeka
- 3 žlice kokosovog sirupa
Za dekoraciju:
- Malo otopljene tamne čokolade
- Sitno sjeckani bademi
Priprema:
- Za zdravi “džem” od marelice, prvo namočite suhe marelice u dovoljnoj količine mlake vode (toliko da ih tekućina potpuno prekrije). Ostavite ih da se namaču barem 2 sata, a zatim ocijedite višak tekućine. Izblendajte ih u jakom blenderu tako da se pretvore u kašu tj. džem. Po potrebi dolijte koju žlicu vode da bi se sve povezalo.
- Za tijesto prvo pomiješajte suhe sastojke: sitno mljevene bademe, heljdino brašno, cimet i kakao. Dobro izmiješajte pjenjačom da uklonite sve grudice i povežete smjesu.
- U drugoj zdjelici dobro izmiješajte žumanjak, otopljeno i prohlađeno kokosovo ulje, zobeno mlijeko i kokosov sirup. Tu smjesu ulijte u suhe sastojke i dobro izmiješajte, te nastavite mijesiti koju minutu rukama da dobijete kompaktno tijesto.
- Na radnoj površini blago posutoj heljdinim brašnom, izvaljajte tijesto tanko, na debljinu oko 3 mm. Modlićem u obliku zvjezdice izrežite iz tijesta keksiće i stavite ih na lim obložen papirom za pečenje. Pecite ih na 175°C, oko 8-10 minuta (ovisno o jačini Vaše pećnice). Pustite ih da se malo ohlade pa ih stavite na kuhinjsku rešetku.
- Džem od marelice stavite u slastičarsku vrećicu ili žličicom nadijevajte polovicu pečenih keksića, te ih poklopite drugom polovicom. Zatim keksiće dekorirajte otopljenom čokoladom i sjeckanim bademima.
Više božićnih recepata pročitajte ovdje:
- Tople zimske arome: Božićni crumble od jabuke s cimetom
- Savršena božićna večera: Pileći file s koricom od kestena i pečenom tikvom
- Izvrsna božićna ideja: Salata od pačjih prsa s narančom
- Božićna fit delicija: Snježna proteinska tortica od kokosa
- Nezaobilazan božićni namaz od bakalara (na proteinskom kruhu)
- Ugrijte svoje zimske večeri: Proteinska topla čokolada
- Prhki i nježni: Zobeni keksići punjeni Proteinellom
Objavljeno 22.12.2019.