Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Pačja prsa vrlo su kvalitetno meso i delicija sama za sebe, a pečena na ispravan način tope se u ustima. Najbolje ih je ispeći tako da ostanu još roza u sredini, a dodatkom naranče dobivamo kombinaciju koja je nekima možda teže zamisliva, ali okusom nepogrešiva.
Ovo jelo vrlo je brzo gotovo, a čini savršeno predjelo i odličnu uvertiru u božićni menu. Svakako isprobajte!
Pogledajte video:
Sastojci (za 2 osobe):
- 1-2 naranče
- 300 - 400 g pačjih prsa s kožom
- 2 šake mix salate (matovilac, baby špinat, radič)
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice limunovog soka
- Sol, papar
- 2 žlice sjeckanog svježeg bilja po želji (npr. vlasac i peršin)
Priprema:
- Naranču operite i ogulite od kore oštrim nožem. Gulite tako da joj odmah odrežete i bijeli dio ispod kore, do samog mesa. Zatim je prepolovite i filetirajte, odnosno režite kriškice naranče između unutarnjih opni, tako da dobijete čisto meso. Sve radite oštrim, malim nožićem za filetiranje, tako će Vam biti najlakše.
- Pačja prsa operite i dobro posušite kuhinjskim ubrusom, te im kožu zarežite nasuprotno dijagonalno, da dobijete rombiće na površini. Pecite u ugrijanoj tavi, kožom prema dolje, bez dodavanja masnoće (sama koža patke će pustiti dovoljno masnoće - a ako je masnoće previše, možete je i odliti ili pobrisati ubrusom). Prsa pecite oko 8 minuta s kožicom okrenutom prema dolje, a zatim ih okrenite i pecite još oko 5 minuta na drugoj strani (na umjerenoj vatri). Kratko zapecite i sa strana.
- Prsa izvadite na aluminijsku foliju, posolite i popaprite s obje strane, a zatim umotajte u foliju i pustite da odleži oko 10 minuta. Na taj način će zadržati u sebi sve fine sokove.
- Pripremite preljev za salatu od maslinovog ulja, limunovog soka, soli, papra i svježeg sjeckanog začinskog bilja - sve pomiješajte u zdjelici.
- Opranu salatu dekorativno posložite na 2 tanjura, te po njoj posložite filetirane kriškice naranče. Preko svega položite pačja prsa narezana na kriškice veličine zalogaja, te sve prelijte preljevom i ukrasite peršinom. Poslužite odmah, dok su pačja prsa topla i sočna.
Više božićnih recepata pročitajte ovdje:
- Tople zimske arome: Božićni crumble od jabuke s cimetom
- Savršena božićna večera: Pileći file s koricom od kestena i pečenom tikvom
- Božićna fit delicija: Snježna proteinska tortica od kokosa
- Nezaobilazan božićni namaz od bakalara (na proteinskom kruhu)
- Topli božićni ugođaj: Heljdine zvjezdice s “džemom” od marelica
- Ugrijte svoje zimske večeri: Proteinska topla čokolada
- Prhki i nježni: Zobeni keksići punjeni Proteinellom
Objavljeno 20.12.2018.